Author Topic: Misfire at high speed on mk 1  (Read 6469 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline trevorp

  • Master Member
  • ****
  • Join Date: May 2005
  • Posts: 501
  • Location: Australia
Misfire at high speed on mk 1
« on: 27 Jun 2005 at 15:16 »
had an interesting problem with a mk 1 engine running a mn1 magdyno
could not get engine to run properly after checking carbies etc
what i found was the points and drive fitted seem to be from something else
i have pictures as i was so baffled i pulled out my points as my bike was running well and compared the two have a look at where the keyways are placed on both units the one on the left is the correct one for a mk douglas
and the shoe size is smaller
life lesson number 1 not everything u get on your bike is origanal lol




Larger view here




Larger view here

Offline tck

  • Senior Member
  • ***
  • Join Date: Jul 2004
  • Posts: 165
    • old racer
Re: Misfire at high speed on mk 1
« Reply #1 on: 23 May 2007 at 16:01 »

what i found was the points and drive fitted seem to be from something else


Looks like a Vellocette unit to me

Offline eddie

  • Master Member
  • ****
  • Join Date: Mar 2006
  • Posts: 1316
  • Location: Hampshire, UK
Re: Misfire at high speed on mk 1
« Reply #2 on: 23 May 2007 at 17:10 »
Hi trev,
             It looks as if you have one points assy from a Lucas mag and the other  from a BTH.
                       regards,
                                       Eddie.

Offline trevorp

  • Master Member
  • ****
  • Join Date: May 2005
  • Posts: 501
  • Location: Australia
Re: Misfire at high speed on mk 1
« Reply #3 on: 24 May 2007 at 08:38 »
no eddie was correct bth and wrong direction

 

motorcycle